Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Schoenonderhoud

Maak altijd eerst de veters of de bandjes los en ga even zitten als je je schoenen aan- of uittrekt. Gebruik een schoenlepel bij het aandoen van je schoenen, hiermee voorkom je het intrappen van de hiel en het scheuren van de hielvoering. Het regelmatig wisselen van schoenen is belangrijk om de schoenen goed te laten drogen. Zowel volwassen- als kindervoeten verliezen vocht gedurende de dag. Het goed onderhouden van je schoenen verlengt de levensduur. 

Hieronder vind je informatie over het onderhoud van je schoenen.

Nubuck
Voor de eerste keer dragen adviseren wij je om de schoenen in te spuiten met een spray die beschermt tegen water en vuil. Dit moet om de 2 á 3 weken herhaalt worden. Als je de schoenen wilt schoonmaken kun je dit doen met een lauw sopje van groene zeep. De schoenen op kamertemperatuur laten drogen, niet bij een warmtebron! Als de schoenen droog zijn, kun je ze opborstelen en opnieuw inspuiten met een beschermende spray. Voor nubuck dat beschadigt is, hebben we een nubuck hersteller. Dit is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Suéde
Voor de eerste keer dragen adviseren wij je de schoenen in te spuiten met een spray die beschermt tegen water en vuil. Dit moet om de 2 á 3 weken herhaalt worden. Om de schoenen schoon te maken, kun je de schoenen licht borstelen met een suéde borsteltje. Indien dit niet afdoende werkt, kun je de schoenen schoonmaken met een lauw sopje met shampoo voor schoenen. De schoenen op kamertemperatuur laten drogen, niet bij een warmtebron! Als de schoenen droog zijn, kun je ze opruwen met een borsteltje en eventuele schade met een kleurdepper behandelen. Vervolgens dienen de schoenen opnieuw te worden ingespoten met een beschermende spray.

Poetsleer en gladleer
Voor de eerste keer dragen adviseren wij je de schoenen in te spuiten met een spray die beschermt tegen water en vuil. Daarnaast dienen de schoenen regelmatig te worden gepoetst met een schoencrème of kleurloze wax. Hierdoor blijft het leer gevoed en soepel. Als u niet regelmatig de schoenen verzorgt, droogt het leer uit en zal het scheuren.

Lakleder
Lak kun je soepel houden met lakolie of lakmouse. Beschadigde lak kun je bijtippen met een nagellak in dezelfde kleur.

Ritssluitingen
Ritsen blijven alleen gesloten als de trekker helemaal tot aan de bovenkant wordt getrokken, anders werkt de rem op de rits niet en zal de rits gaan zakken. Indien de rits wat stroef loopt, kun je met een schoolpotloodje over de rits gaan. Door het grafiet, dat in het potlood zit, loopt de trekker weer makkelijker over de rits. Op ritsen geven wij geen garantie.

Klittenband
Door regelmatig zand, wolletjes etc uit het klittenband te borstelen, blijft het klittenband goed plakken. Indien het klittenband kapot is, kan deze meestal door een schoenmaker vervangen worden.

Garantievoorwaarden

Fabrieksfouten worden door ons altijd vergoed. Helaas kunnen wij geen garantie geven op knopen, ritsen, applicaties en versleten neuzen. Alle klachten worden beoordeeld in overleg met het hoofdkantoor. Op vertoon van het aankoopbewijs van Strating Kids wordt de klacht in behandeling genomen. Bij klachten geven wij geen geld terug. Indien de klacht gegrond is, kun je een nieuw paar uitzoeken of ontvang je van ons een tegoedbon. 

IDEAL Mastercard Visa SOFORT Uberweisung (Deutschland) Bancontact / Mister Cash Achteraf betalen: binnen 14 dagen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.